Modlitba nezadané za nezadané

15. 2. 2020 22:55
Rubrika: Nezařazené

 Můj milovaný Pane,

proč tolik Tvých věrných v dnešním světě trpí pro lásku? Proč se tolik mladých trápí tím, že nemohou najít tu osobu, se kterou by, bok po boku, kráčeli životem blíž k Tobě? Tu, ve které by se z JÁ stalo MY. Tu, kterou by byl naplněn Tvůj tvůrčí záměr s člověkem a jejichž plodná láska by k Tobě mohla přivádět (nejen) jejich děti...

 

Když se rozhlédnu kolem sebe, vidím spoustu skvělých lidí. Veselých, otevřených či uzavřených, upřímných, dobrosrdečných, obětavých, Tvých... Nechápu, jak taková spousta skvělých lidí může být v hledání partnera stále neúspěšná.

Proč nenaplníš jejich touhu po lásce? Máš pro ně snad ještě nějaké úkoly, v nichž jsou nezastupitelní, které musí vykonat, protože v manželství už by na ně neměli čas? Nebo je chceš učit trpělivosti a důvěře v Tebe? Potřebují se ještě naučit pokoře? Nechtějí naslouchat Tvému hlasu, který jim ukazuje cestu k zasvěcenému životu? Chceš aby se ještě více zakořenili v Tobě, aby je závan silnějšího větříku nevytrhl? Nebo, třeba i nevědomky, mají pouze příliš vysoké nároky? Je za tím strach? Strach z úplného odevzdání se druhému? Strach z odmítnutí? Strach riskovat? Strach ze ztráty pohodlnosti?

 

Pane,

chci Tě teď prosit za nás nezadané.

Přistup k nám prosím se svou otcovskou láskou.

Dej nám pocítit svou blízkost.

Dej nám pochopit, že když budeme hledat Tvé Království, vše ostatní nám bude přidáno.

Pomáhej nám uvědomovat si, že Ty a věčný život nás a našich blízkých, je tím jediným, na čem v životě opravdu záleží.

Uč nás prosím žít přítomností, ne sněním, co bude, až jednou najdeme tu pravou osobu.

Zbav nás prosím pocitu méněcennosti, který možná neseme kvůli tomu, že s nikým nechodíme.

Pomoz nám uvědomit si svou nezastupitelnou roli v životě tady a teď, a dej nám odvahu a sílu sloužit Ti, dokud ještě nemáme závazky.

Uč nás prosím také naslouchat Tvému hlasu, abychom dokázali rozlišovat Tvůj hlas a Tvou vůli. 

Dávej nám prosím sílu, abychom Tvou vůli dokázali naplňovat svými životy.

Dej nám prosím Ducha statečnosti, abychom se nebáli vykročit do neznáma. Abychom neměli strach udělat první krok, bude-li to potřeba. Abychom měli odvahu se druhému odevzdat a stejně tak jej i přijmout.

Prosím Tě, abys narovnal naše pokřivené pohledy, které jsme možná získali na seznamkách, kde jsme se na druhé dívali jako na „zboží”, u kterého si můžeme volit parametry. Současně Tě prosíme, abys nám toto chování odpustil.

Pane, pomáhej nám prosím využívat drahocenný čas, který máme teď za svobodna, co nejlépe. Pomáhej nám růst ve víře, pomáhat druhým, vzdělávat se, ale také učit se více milovat nejen druhé, ale i sebe, a tuto lásku se učit projevovat, abychom se jednou stali opravdovým vzácným darem.

Dávej nám prosím přátele, kteří budou vždy s láskou stát po našem boku a povzbudí nás, když budeme ztrácet naději. Současně Ti děkujeme za Ty, kteří při nás takto stáli. 

Nauč nás prosím dívat se na druhé i na sebe Tvým pohledem plným lásky.

Ať už máš s námi jakékoliv úmysly, děkuji Ti, že Tě můžeme oslavovat svými životy.

Pane, děkuji Ti, že Ti můžeme důvěřovat ❤️

Zobrazeno 1497×

Komentáře

Kapybara

Krásné, díky :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková